La Troupe Francaise

Trupa de teatru francez a Colegiului Național ”Sfântul Sava” a fost înființată în 1995 de doamna profesoară Carmen Cazacu și de atunci a luat parte la numeroase festivaluri și concursuri în țară și în străinătate.

”La Troupe Française” a prezentat spectacole pe scenele liceelor : Colegiul Național ”Sfântul Sava”, Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, Liceul Teoretic ”Jean Monnet”, Școala Centrală București, în Casa Corpului Didactic, Institutul Francez și pe scena Teatrului Național din București.

Elevii acestei trupe au participat la Festivalul Internațional Francofon Plovdiv (Bulgaria) și la opt ediții ale Festivalului de teatru  “Journees de theater scolaire francophone”, Piano di Sorrento, Italia.

În 2013 trupa a participat la  concursul organizat de I.S.M.B. ”Cinci licee, cinci teatre” unde a obținut premiul pentru cea mai bună trupă și pentru scenariul original scris de doamna profesoară Carmen Cazacu , care este și regizorul trupei. Managerul trupei este doamna profesoară Julieta Jelev care s-a implicat în organizarea activităților pe tot parcursul anilor. De-a lungul celor zece ani de la înființare, trupa a obținut numeroase premii și aprecierile Ambasadei Franței și Asociației Profesorilor Români de limbă Franceză (ARPF).

Anul acesta ”La Troupe Française” a participat la cea de a XI-a ediție a Festivalului de teatru  “Journees de theater scolaire francophone”, Piano di Sorrento, Italia desfășurat în perioada 17.02-8.03 2014, unde a obținut premiu pentru ”L’implication et la maîtrise de la langue française”

FELICITĂRI ȘI LA….. MAI MULTE PREMII   !!!!

0
0

Scrie un mesaj