Start pentru Proiectul Erasmus+ FIRE

Start pentru Proiectul  Erasmus+,

Avem deosebita plăcere de a vă informa că proiectul  Erasmus+, cu titlul Fresh Ideas and Resources in Education (FIRE)- Actiunea Cheie 1 –Proiecte de mobilitate in domeniul educatiei școlare  depus de colegiul nostru a fost aprobat fiind evaluat cu un punctaj foarte bun de 85 puncte.

În cadrul proiectului aprobat se va urmări  imbunatatirea competentelor de utilizare a unor metode moderne activ-participative de predare-invatare-evaluare, utilizare de softuri educationale care sa usureze activitatea de predare-învăţare în laboratoarele TIC precum și  internationalizarea scolii, prin  cursuri de formare adecvate. Prin participarea la  cursurile europene selectate pentru mobilitatile din cadrul proiectului se va urmării:

  1. How to make your school more international, Spania, 4 profesori. Principalele teme ale acestui curs urmaresc: Dezvoltarea unui plan de internationalizare a scolii; Cum sa dezvolti parteneriat Erasmus Plus și cum sa participi la proiecte globale (virtuale); Cum sa dezvolti dimensiunea europeana si internatională (programe de schimburi si proiecte eTwinnning).
  2. Tablet for teachers of English, Liverpool, UK, 2 profesori de limba engleza.
  3. Tablet for STEM, Tallin, 2 profesori de stiinte.

Cursurile 2 si 3 se concentrează pe utilizarea didactică de tablete în clasă si de aplicatii (Apps) pentru a sprijini învățarea, evaluarea si autoevaluarea, bune practici și exemple practice de utilizare a iPad-uri și tablete în lecții la disciplinele specifice (engleza si respectiv STEM: stiinte, tehnologii, inginerie, matematica) în diferite țări, crearea de materiale interactive, integrarea strategiilor și iPad și tehnologiilor in curriculum, identificarea de aplicații practice, folosirea iPad și tabletei ca un dispozitiv de afisare legat cu alte dispozitive.

  1. How to make your school more digital, Spania, 2 profesori (preferabil cel putin un profesor de informatica). Temele principale ale cursului sunt: cercetari privind inovarea digitală în școli, modernizarea scolii prin infrastructura digitala: dispozitive mobile, retea, instrumente online de învățare, politici privind siguranța digitală, sprijinirea inovarii pedagogice: scenarii de învatare inovatoare, crearea și gestionarea, drepturi de autor și de acordare a licentelor pentru resurse de invatare digitala, managementul schimbarii in scoală: sprijinirea profesorilor, diseminarea de bune practici, care implică părinții și comunitatea, monitorizarea si comunicarea rezultatelor proiectului, exemple privind inovatii digitale de succes in scoli din alte tari.

Atingerea obiectivelor se va realiza prin selectarea pentru participare la mobilități de formare europeană a unor profesori de discipline diferite, cu nivel bun de cunoastere a limbii engleze, minim B1 (atat din domeniul real cat si umanist). Cursurile europene de formare au fost selectate astfel incat obiectivele cursurilor sa satisfaca nevoile noastre de formare.

Felicităm colectivul care a lucrat la depunerea formularului și în mod deosebit pe doamna profesoară Viorica Stănescu care a inițiat proiectul și a coordonat activitatea finalizată cu succes.

0
0

Scrie un mesaj