Viziunea și misiunea

Viziunea CNSS
O tradiţie de secole, un viitor pe măsură pentru toți elevii!

Misiunea CNSS
Să ai o tradiţie a şcolii româneşti precum cea de la „Sf. Sava”, de peste 300 de ani, să ştii că această tradiţie este o forţă ce transcede persoana ta şi a celorlalţi membri şi să descifrezi totuşi, căi de a duce această tradiție mai departe, iată marele pariu pentru noi, cei de la „Sfântul Sava”, pe care ni-l propunem în fiecare zi.
Să realizezi o punte ce leagă prezentul de trecut, o punte ce leagă marile personalităti și academicieni care au trecut pragul școlii noastre de tinerii din secolul al 21-lea, dar care împărtășesc aceleași valori promovate de Colegiul Național ”Sfântul Sava”: competența, respectul, responsabilitatea, dragostea față de oameni, integritatea, perseverența, autodisciplina, curajul, loialitatea şi dedicarea, spiritul de echipă, creativitatea,etc.
Misiunea noastră este de a forma tineri competitivi, capabili să funcţioneze eficient în societatea actuală şi viitoare reafirmând și sporind prestigiul școlii românești, deschiși spre schimbare și învățare, care respectă valorile unei societăți democratice. Școala este sanctuarul unde tinerii noștri se dezvoltă armonios, îsi descoperă și își valorifică potențialul, sunt motivați să-și urmărească interesele și pasiunile.
Pe de alta parte, conform cercetătorului John Hattie, singura variabila în scoala este profesorul, iar misiunea noastra este să asiguram un climat de motivare si stimulare a dorinței cadrelor didactice de a se perfecționa si de a avea un impact vizibil asupra învățării.