Colegiul National Sfantul Sava

Noutăți

Ordin Metodologie burse (1)

ANEXA1 la Ordinul nr. 1306_1883_2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale

 

DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE PENTRU VENITURILE NETE

DESCARCA AICI

 

CERERE BURSĂ EXCELENȚĂ OLIMPICĂ I_II

DESCARCA AICI

CERERE BURSĂ MERIT

DESCARCA AICI

CERERE BURSĂ SOCIALĂ MONOPARENTALĂ

DESCARCA AICI

CERERE BURSĂ SOCIALĂ MOTIVE MEDICALE

DESCARCA AICI

CERERE BURSĂ SOCIALĂ PE BAZA VENITULUI MEDIU NET LUNAR PE MEMBRU DE FAMILIE

DESCARCA AICI

CERERE BURSĂ SOCIALĂ PENTRU ELEV CU UNUL SAU AMBII PĂRINȚI DECEDAȚI

DESCARCA AICI


Repartizare elevi clasa a IX-a


Cererile de transfer se depun până pe 14.08.2023

Efective iunie 2023

Cerere transfer


Anunț înscriere clasa a IX-a, an școlar 2023-2024

Documente necesare dosar înscriere clasa a IX-a:

Cerere de înscriere tip (descarca aici);

Copie simplă Certificat de naștere;

Copie simplă act de identitate elev;

Copie simplă act de identitate părinte care depune dosarul de înscriere;

Foaia matricolă eliberată de către unitatea de învățământ de proveniență;

Adeverință tip care să conțină media de admitere;

Fișa medicală;

Dosar mapă.

Program depunere documente înscriere clasa a IX-a

      Joi, 20.07.2023: 08.00-14.00

      Vineri,  21.07.2023: 08.00-14.00

      Luni,  24.07.2023: 08.00-14.00

      Marți,  25.07.2023: 08.00-12.00

 


A D M I T E R E 2023

„Voyage Francophone” la Colegiul National „Sfântul Sava”

Cu prilejul celebrării a 30 ani de la aderarea României ca stat membru  în cadrul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a organizat, marți, 21 martie 2023, un eveniment artistic de mare complexitate, la care au luat parte E.S., ambasadorii în România ai Elveției, Marocului, Tunisiei, Albaniei, Libanului și Republicii Democrate Congo, atașați culturali ai acestor țări, ai altor țări membre OIF, precum Franța, Vietnam, Egipt, dar și din Ungaria și din Mexic. La eveniment au mai participat directorul Institutului Francez din București, Julien Chiappone – Lucchesi, inspectorul școlar din ISMB  pentru disciplina limba și literatura franceză, profesor Clementina Anghel, și Amira Mihăilescu, corespondent național pentru francofonie al Direcției ONU din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Evenimentul a fost deschis de Excelența Sa, Arthur Mattli, Ambasadorul Elveției în România, în calitate de președinte al Grupului Ambasadorilor Delegațiilor și Institutelor Francofone (GADIF). Excelența Sa a adresat cuvinte de laudă, pline de căldură și seninătate atât colectivului  profesoral și părinților, cât și viitoarei generații de lideri. Îndemnul Excelenței Sale de a ne bucura împreună de Ziua Francofoniei ne reamintește că simplitatea unui gest pur este, de fapt, ceea ce ne unește, aceasta fiind, de altfel, și deviza OIF.

Evenimentul a fost organizat de doamnele profesoare Alina Voiculescu, coordonatorul proiectului, și Carmen Cazacu, care a realizat scenariul și regia.

Elevii Colegiului au pornit intr-o călătorie în jurul lumii francofone, încorporând în momentul artistic citate celebre și elemente culturale specifice fiecărei țări, însoțite de o selecție muzicală de excepție, prin care tinerii artiști au adus în scenă variate dansuri tradiționale. De la pașii grațioși ai valsului parizian până la înflăcărarea dansului popular românesc, de la senzualitatea mișcărilor orientale până la ritmurile vivace ale dansurilor africane, de la rigoarea artelor marțiale coreene până la simplitatea și voioșia dansului canadian, elevii de la „Sfântul Sava” au descoperit frumusețea culturilor francofone.

Tot cu prilejul Zilei Francofoniei a fost organizată și o expoziție cu desene si afișe despre țările francofone  realizate de elevi în cadrul orelor de limbă franceză.

Anual, peste 220 de milioane de francofoni sărbătoresc la nivel global, în data de 20 martie, Ziua Internațională a Francofoniei prin concursuri, spectacole, festivaluri de film, întâlniri literare, întâlniri „gourmet”, expoziții de artă. Această dată a fost aleasă deoarece în 20 martie 1970 a fost înființată la Niamey (Niger) Asociația de Cooperare Culturală și Tehnică (ACCT), care a devenit ulterior Organizația Internațională a Francofoniei. În prezent, Organizația Internațională a Francofoniei reunește 88 de state și guverne de pe cinci continente, dintre care 54 state și guverne membre cu drepturi depline, șapte state și guverne cu statut de membri asociați și 27 state și guverne cu statut de observator.

România a devenit membru observator al OIF la Sommet-ul de la Versailles, iar la următorul Sommet, organizat în Maurice (Mauritius), în anul 1993, România a obținut statutul de membru cu drepturi depline. România este un stat important al mișcării francofone, fiind desemnată în 2007, de către Secretarul General al Francofoniei, „stat-far al francofoniei” în Regiunea Europei Centrale și de Est. Din anul 2014, reprezentanța regională OIF pentru Europa Centrală și de Est (REPECO) are sediul la București. România este un promotor activ recunoscut al Francofoniei și al valorilor sale, fiind implicată în susținerea celor patru mari direcții majore de acțiune ale OIF: promovarea limbii franceze, promovarea păcii, democrației și drepturilor omului în spațiul francofon, promovarea educației și cercetării, cooperarea pentru dezvoltare în spațiul francofon.

„Tous unis, la Francophonie!”

Vlad – Andrei Mihai (elev în clasa a XI-a C la Colegiul Național „Sfântul Sava)

 

 

DSC_7956-min
DSC_7965-min
DSC_7966-min
DSC_7982-min
DSC_7992-min
DSC_7999-min
DSC_8023-min
DSC_8105-min
DSC_8160-min
DSC_8205-min
DSC_8226-min
DSC_8238-min
DSC_8264-min
DSC_8294-min
DSC_8323-min
DSC_8368-min
DSC_8376-min
DSC_8386-min
DSC_8396-min
DSC_8543-min
DSC_8545-min
previous arrow
next arrow

OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE MATEMATICĂ CLASELE IX-XII

ETAPA JUDEŢEANĂ/A SECTOARELOR MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Rezultate finale

1
2
3
4
5
6


Rezultate OJM

Clasa a IX-a
Clasa a X-a
Clasa a XI-a
Clasa a XII-a


5.12_CNSS


Liceul Sfantul Sava


1 DECEMBRIE

ZIUA NAȚIONALĂ  A ROMÂNIEI

,,Te binecuvântez, iubită Românie, țara bucuriilor și durerilor mele, frumoasă țară, care ai trăit în inima mea și ale cărei cărări le-am cunoscut toate… Frumoasă țară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă am împărtașit-o atația ani, al cărei vis strămoșesc l-am visat și eu și mi-a fost îngăduit să-l văd împlinit. Fii tu veșnic îmbelșugată, fii tu mare și plină de cinste, să stai veșnic falnică printre alte națiuni, să fii cinstită, iubită și pricepută…”
( Regina Maria)

 

 



Orar2223


Festivitatea de deschidere a anului școlar 2022-2023 va incepe la ora 8.30 în curtea Colegiului.

Elevii vor fi prezenti la ora 8.


porti deschise afise-1

Primăria Sectorului 1 susține  elevii performanți

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 1, București precum și al sponsorilor,  21 de saviști premianți ai Concursului  “Nasa Ames Space Settlement Contest”, vor participa la Conferința internațională de dezvoltare spațială,  eveniment anual organizat de Societatea Spațială a Statelor Unite (fondată și sponsorizată de NASA). 

Invitația la conferință este urmare a premiilor  I,  II  și III obținute de elevii  care au realizat  proiecte  de nave spațiale originale, ”orașe” în miniatură cu toată infrastructura necesară, cu toate sistemele de susținere a vieții. 

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori!


Ziua educaţiei financiare

În  ziua de 11 aprilie 2022  în Colegiul Naţional „Sfântul Sava” s-a desfășurat întâlnirea dedicată  ” Zilei educației financiare”, zi instituită prin legea adoptată recent de Parlament.

La întâlnirea desfășurată în sala de festivități a colegiului au praticipat domnul Sorin Mihai Cîmpeanu- Ministru al educației, domnul deputat George  Tuță, domnul Sorin Ion-Secretar de Stat în Ministerul Educației,  domnul Florin Lixandru- Secretar de Stat în Ministerul Educației, domnul Radu Szekely – consilier,  domnul  Iancu  Guda- analist financiar, doamna  Laura  Miroslea – reprezentant al  Băncii Naționale a României, domnul Daniel Apostol – reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară.

 


 


ZIUA NATIONALA A LECTURII

Ziua Colegiului  Național ” Sfântul Sava” se va celebra vineri 3 decembrie 2021 începând cu ora 10.30

Lansarea anuarului CNSS 2020-2021
    Colectivul de redacție al anuarului CNSS 2020-2021, Angelina Moroșan și Irina  Voiculescu clasa a X a G, Irina Grigorescu, clasa a X a E, Mara Monica Țârdea, ilustrație copertă, clasa a X a G, vă invită la lansare vineri, 3 decembrie, ora 12.00, în holul mare al Colegiului.


INFORMARE  PRIVIND SITUAȚIA  VACCINĂRII SALARIAȚILOR DIN

COLEGIUL  NAȚIONAL  ” SFÂNTUL  SAVA”

Până la data de 1 . 11. 2021

sunt vaccinați cu cel puțin o doză 69 de salariați.
Ponderea  personalului vaccinat este de 86,25%

ANUNȚ PRIVIND DESCHIDEREA ANULUI ȘCOLAR 2021- 2022


brosuracnss


Mihai  Eminescu- proiect realizat de elevii clasei a X-a  I sub indrumarea prof. Cristina  Vaduva


 
NOUTATI

În perioada 24 – 31 octombrie 2020, UNESCO celebrează Global Media and Information Literacy (MIL) Week. Tema de anul acesta este: “Resisting Desinfodemic: Media and Information Literacy for everyone & by everyone”.
Cuvinte și imagini: o modalitate de a educa și de a gândi, de a colabora și, totodată, o cale de a lupta împotriva discriminării.
A spune povești este o parte din viața noastră, însă felul în care relatăm poate genera legături nebănuite cu ceilalți sau poate sabota orice încercare de a ne interconecta.

Săptămâna aceasta, dedicată rezistenței la dezinformare, vom discuta despre media, știri și dezinformare.

 

Oferta educațională 2020- prezentare realizată de Consiliul elevilor – mai 2020


OMEN nr. 4950/2019 din 27 august 2019 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat național 2020


MODELE ȘI CERERI

 

Burse 2019 – 2020 Cerere motivare absențe Cerere transfer